Το «σωστό και λάθος» του καλοκαιριού!

Reading Tme: 5 minutes

Πόσο σωστά ή λάθος πράγματα κάνουμε το καλοκαίρι, σχετικά με την προστασία του δέρματός μας;
sostokailathos_kalokairioy_ARTICLE
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

H beauty expert του SWAN Health & Wellness, Γιώτα Καζακίδου εξηγεί:

Κάλυψη από προϊόντα το καλοκαίρι                                                                                                  

Πολλές φορές, το καλοκαίρι, αφήνουμε το δέρμα μας ακάλυπτο από προϊόντα, γιατί αισθανόμαστε πως ιδρώνουμε και αρκούμαστε σε μία αντηλιακή κρέμα και τίποτα άλλο.Αυτό, όμως, είναι λάθος, γιατί το δέρμα μας αφυδατώνεται πολύ και, σε συνδυασμό με τον ήλιο καιτη θάλασσα, αποκτά μία όψη θαμπή. Το σωστό, λοιπόν, είναι να έχουμε άλλα προϊόντα για το καλοκαίρι και άλλα για τον χειμώνα. Τον χειμώνα φοράμε πιο πλούσια σε υφή και συστατικά προϊόντα, ενώ το καλοκαίρι προτιμάμε προϊόντα πιο ρευστά, όπως fluid,με συστατικά πιο απλά και κυρίως για ενυδάτωση. Τέτοια προϊόντα είναι οι δύο σειρές OR Gold & OR Silver, καθώς είναι χαμηλού μοριακού βάρους με ενεργά συστατικά ενυδάτωσης και αντιγήρανσης και πολύ απορροφητική υφή.

Αντηλιακή Προστασία

Το καλοκαίρι, η αντηλιακή προστασία αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Όμως, χρησιμοποιούμε τα  σωστά προϊόντα που θα μας προστατεύσουν; Σίγουρα επιλέγουμε προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας. Όμως, αυτά έχουν παχύρρευστη υφή και σε συνδυασμό με τη ζέστη, μάς κάνουν  να ιδρώνουμε και να ζεσταινόμαστε περισσότερο. Γι’ αυτό, η αντηλιακή κρέμα θα πρέπει να τοποθετείται πάνω από κάποιο fluid ή από κάποια κρέμα ημέρας με λεπτή υφή, που δεν θα έχει δείκτη προστασίας. Επίσης, η χρήση τονωτικού νερού σε σπρέι για το πρόσωπο και το σώμα, σε συνδυασμό με αντηλιακό σπρέι μαλλιών και lip balm για την ενυδάτωση των χειλιών, αποτελούν τις πιο σωστές επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Ομοιόμορφο και βαθύ μαύρισμα

Η απάντηση για να αποκτήσουμε το σωστό μαύρισμα που τόσο θέλουμε το καλοκαίρι, χωρίς απρόοπτα, βρίσκεται στην ενυδάτωση! Γι’ αυτό, το σωστό είναι  να έχουμε μαζί μας ένα πολύ απαλό scrub  ή ένα πιο σκληρό σφουγγάρι, ώστε να  απολεπίζουμε καθημερινά το δέρμα μας. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε μία ενυδατική κρέμα, όπως η OR  Moisturizing Body Cream, που θρέφει, περιποιείται και ενυδατώνει το δέρμα. Έτσι, το μαύρισμά μας γίνεται πιο βαθύ και με διάρκεια.

Leave a Reply