Επιστροφή στα θρανία με χαμόγελα και υγεία!

Reading Tme: 2 minutes

Τα σχολεία ανοίγουν και μαζί τους ανοίγουν πολλές υποχρεώσεις, πολλά τρεξίματα, πολύ άγχος! Πώς θα τα κάνετε όλα αυτά... λιγότερα και ευκολότερα, ειδικά για τα μικρά παιδιά; Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.
arthro_back_to_school
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Έφτασε λοιπόν και αυτή η μέρα, που για πολλούς σηματοδοτεί το τέλος της ξεγνοιασιάς για μικρούς και μεγάλους… Τα σχολεία ανοίγουν και μαζί τους ανοίγουν πολλές υποχρεώσεις, πολλά τρεξίματα, πολύ άγχος! Πώς θα τα κάνετε όλα αυτά… λιγότερα, ειδικά για τα μικρά παιδιά;                                

  1. Επιστρέψτε στις καθημερινές συνήθειες! Το καλοκαίρι έφυγε(δυστυχώς) και μαζί του πρέπει να φύγει το αλλοπρόσαλο πρόγραμμα. Επαναφέρτε σταδιακά τα παιδιά στις σχολικές συνήθειές τους. Βάζετέ τα για ύπνο κάθε μέρα λίγο νωρίτερα, ώστε να προσαρμοστούν στο πρωινό ξύπνημα για το σχολείο.
  2. Αναδιαμορφώστε τον χώρο τους! Ακόμα και μια μικρή αλλαγή στον χώρο τους, κάποια νέα αντικείμενα, ένα καινούριο φωτιστικό, μια ζωγραφιά τους που θα την κάνετε κάδρο, θα ανανεώσει τη διάθεσή τους και θα τονώσει την ψυχολογία τους.
  3. Συνεχίστε το καλοκαίρι τους! Το καλοκαίρι δεν τελειώνει απότομα από τη μία μέρα στην άλλη. Κάντε τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Συνεχίστε κάποιες καλοκαιρινές συνήθειες που άρεσαν στα παιδιά σας. Οργανώστε μικρές εκδρομές, βγείτε μαζί για ποδήλατο, πηγαίνετε για μπάνιο. Μερικές απλές και ευχάριστες κινήσεις θα βοηθήσουν πολύ στην προσαρμογή τους.
  4. Δώστε στις μάσκες τους μια ευχάριστη νότα! Οι μάσκες έχουν γίνει ένα απαραίτητο αξεσουάρ για το σχολείο. Προσπαθήστε να τις κάνετε και όσο το δυνατόν πιο ελκυστικές στα παιδιά σας. Πάρτε τους μάσκες με χρώματα, με ωραία σκιτσάκια, που θα αρέσουν σε αυτά και στους συμμαθητές τους. Συνδυάστε την υγεία και την προστασία με μία ευχάριστη νότα που όλοι έχουμε ανάγκη!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους. Μικρούς και μεγάλους!

Leave a Reply